Friday, July 22, 2011

the people

Posted by Farhah at 6:01 PM
Reactions: 
0 comments
the people
they judge you from the outside

but ALLAH knows you best on the inside
and that's the only part matter
and HE'S the only one that matter!!!

jadi anda mahu puaskan hati siapa sebenarnya???

Tuesday, July 19, 2011

on the edge

Posted by Farhah at 7:06 AM
Reactions: 
3 comments


i have all this amazing proof..all i need is alittle push. it was like i was at the edge of a cliff, i was ready to jump. i just need the push



sebenarnya just nak cakap pasal the amazing story of abu bakr nir ni
sometime..there's something you believe in
yet you did not take that small step
you did not jump
you stayed
you did not JUMP!!

ever wonder if you did???
what if
the sign is there
yet
you're afraid
scared of the unknown
you did not JUMP!!

kita syik nak bukti
mintak petunjuk..everything
then..the sign come
tapi kita memilih untuk tidak melihat tanda2 itu
kita takut untuk berubah

kelakar kan..
sebab kita ada sesuatu yang kita percaya kebenarannya
kita tahu
ini jalannya
tapi
kita masih ragu2 untuk melewati jalan itu
hanya kerna
ia sesuatu yang baru
the unthinkable
sesuatu yang kita tak pernah fikirkan sebelum ini

tapi kita akan selalu terfikir
andai aku memilih yang itu
apakah yang akan berlaku

you'll never know
coz you did NOT JUMP!!

ye
farhah sedang menjalankan budaya hidup sehat dengan asyik bercakap pasal jump2 ni
ngeeeeeeee

tapi mungkin boleh fikir2kan
andai ada sesuatu
yang anda rasakan perlu
carilah
jalanilah
kerana hati kita sangat dekat dengan pencipta
fitrah manusia yang ingin hdup bertuhankan Allah yang maha ESA

take that step
kerana penghuni syurga itu
orang yang hebat dan cekal hatinya

i just need a little push- abu bakr

dont we all??

the difference is
who did the jump??

Saturday, July 2, 2011

kita hari ini berbeza dengan semalam

Posted by Farhah at 8:27 AM
Reactions: 
0 comments

terharu bila jumpa sahabat2 lama
yang 180 darjah lain dari sebelumya
dan x sengaja
terkenang diri yang dulu
sebelum tercampak ke sini

aneh bagaimana dakwah dan tarbiyah mampu mengubah kita

diri yang dulu x pernah terbayang akan jadi aku yang hari ini
macam mana prioriti terus berubah
jika dulu dunia jadi sasaran
maka kini
kita impikan syurga yang berkekalan

 jika dulu dunia itu indah
kini ia satu tempat yang memenatkan

macam mana niat lillah hi taala itu
dulu saya rasa aneh
kalau setakat cakap
sahaja aku baca buku kerana ALLAH taala
cukupkah
untuk ia jadi satu ibadah
yang memberatkan amal
tapi kini
jadi satu kerja yang jelas maksud dan jalanya

kita jadi perindu
yang menagih cinta ilahi
mengharap redhaNYA

jika dulu
kita berada di kitaran bodoh yang alpa
selalu lupa
tujuan kita diciptakan di dunia

kadang-kadang aku rindu
dengan hidup yang dulu
sebelum aku mengerti erti sebenar hidup ini
tika kami masih kanak2 riang gembira
seronok dengan lumpur dunia

tapi aku hari ini
takkan kuganti
walau seribu keseronokan lalu menyapa

kerana aku yang dulu
adalah insan yang mahu mengelak nerakaNYA
sedang hari ini..aku berani berlari mengejar syurga
 

Limau ais dan teh tawar Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop