Sunday, May 29, 2011

sahabat..kau teman

Posted by Farhah at 6:38 PM
Reactions: 
0 comments


"ya Rasulullah, teman duduk-duduk kami yang manakah paling baik?" tanya ibn abbas
sabda baginda
"dia adalah orang yang mengingatkan kamu kepada Allah(apabila kamu) melihatnya dan bertambahdan bertambah ilmu kamu (apabila mendengar) bicaranya dan mengingatkan kamu kepada Allah (apabila melihat) amalnya"
mungkin boleh fikir dan renung-renungkan..nanti kita boleh bincang kemudian
heheh


 
 

Monday, May 23, 2011

us

Posted by Farhah at 6:27 AM
Reactions: 
0 comments
umaiiii!!!!!

sueeeeee!!!!!

zeqqqqqq!!!

halisssss!!

nadiiiiii!!!

mc nieeeee!!

pieee!!

ida!!

kputtt!!!!

apai!!!!

z!!

marliaa!!

mira!!!
hehehe

i'm getting desperate rite, when i start typing random people's name???
x la..
they're not that random
cuma nama sahabat2 yang tiba2 pop up 
teringat tiba2 
heheheeh
rindu kamu
mesti awak semua teringat saya kan??heheh

ps: if you guys are wondering??yesssss...saya tengah promote my friends rite now
     and i am proud
hehehehheheheheh

ps2:nanti saya nak taip nama semua orang..hehehehe

Friday, May 20, 2011

khidmat bakti

Posted by Farhah at 2:36 AM
Reactions: 
0 comments
Pagi sabtu yang cerah itu, awal-awal dah diarah untuk khidmat bakti

Khidmat bakti??

Dengan cara paling mudah, ia adalah gotong royong kawasan perumahan kami
Knowing that we’re a part of a community buat saya rasa sangat..grown up

Heh?
ada kaitan ke??

Hheheh..yessss..kami memiliki sebuah rumah(well..sewa la)
Kami mempunyai jiran2
Hehehehe
Dan semua orang sangat ramai keluar untuk gotong royong
Semuanya lelaki
Dan hanya falah menghantar rekrut wanita

baguslah
terharu juga
bila semua sangat semangat
gotong royong bersihkan kawasan tu

dan saya menjumpai nilai2 akhlak islam di sini


nilai hidup berjiran*walaupun kami x de la cakap sangat dengan mereka..they're men after all

nilai kebersihan..sesuatu yang kita pandang enteng dan x rasa ia a part of nilai2 islam..x merasa bagaimana membuang sampah merata-rata mencalarkan iman

dan kerjasama

heheh

dan pak cik yang baik hati dan sangat empati bagi kami kuih untuk makan
sebab semua yang lain pakat2 kumpul nak makan
dan dia nampak yang kitorang pompuan dan x manis nak join sama
yessss
1 more good point for you pak cik
heheeh

i'm gonna upload pic
laterrr

khidmat bakti

Posted by Farhah at 2:15 AM
Reactions: 
0 comments
Pagi sabtu yang cerah itu, awal-awal dah diarah untuk khidmat bakti

Khidmat bakti??

Dengan cara paling mudah, ia adalah gotong royong kawasan perumahan kami
Knowing that we’re a part of a community buat saya rasa sangat..grown up

Heh?
ada kaitan ke??

Hheheh..yessss..kami memiliki sebuah rumah(well..sewa la)
Kami mempunyai jiran2
Hehehehe
Dan semua orang sangat ramai keluar untuk gotong royong
Semuanya lelaki
Dan hanya falah menghantar rekrut wanita

baguslah
terharu juga
bila semua sangat semangat
gotong royong bersihkan kawasan tu

dan saya menjumpai nilai2 akhlak islam di sini

nilai hidup berjiran




apa yang mengikat kami??

Posted by Farhah at 2:12 AM
Reactions: 
0 comments
alhamdulillah
hari ni baru menerima tetamu dari jauh
bawak angin dari malaysia
heheh

rindu la pulak

dan sangat suka bila borak dengan akak ni
seorang chinese yang sangat mesra dengan kami
hehehe
dan terfikir satu pemerhatian yang dia utarakan

"saya tengok la, kalau duduk luar negara. u all mesti takje care of each other..malaysia sama malaysia rapat..ini u cannot find in malaysia..jiran sama jiran pun x peduli"

not exact word, but then the gist is there*sori saya cepat lupa..heheeh 


dan saya terfikir

itukah..
yang mengikat kita

negarakah??
bersendiri di rantau orang
makanya..kita harus jadi mesra pada warga sendiri??

emmm..saya pun x tau.mungkin juga..sebab jauh jadi sangat gembira jumpa orang yang sama budaya dengan kita..tapi insyaALLAH..mudah-mudtahan dekat malaysia nanti pun macam ni juga..sebab adakah negara yang menghubungkan kita..atau apa sebenarnya yang mengikat hati-hati ini
dan saya tau jawabaannya
hati2 ini diikat oleh iman dan ukhuwwah kerana Allah itu
dan saya sangat teringin kalau mereka boleh jumpa akhwat2 malaysia
dan tengok bonding yang ada
sebab bukan negara yang kami bawa
tapi islam yang mulia

mereka memerhati
mereka sedang mencari
maka marilah kita hulurkan ukhuwwah
itu kunci kita pada dakwah

semua orang memerlukan teman
dan saya menemui mereka di jalan ini
jalan cinta para pejuang

ps:ok i should stop this.heheheh.this is soooo corny
      but then..i meant each n every word i've said...no matter how badly written it is
      heheehehhehhe...weird paah

Wednesday, May 18, 2011

awak2222

Posted by Farhah at 6:55 PM
Reactions: 
2 comments
saya

rindu

awak
.
.
.
.
.
.
yessssss!!!!

youuuu!!!!!

jom skype lagi

sayang anda fillah lillah!!!!

Saturday, May 14, 2011

21 tahun menuju Allah

Posted by Farhah at 7:23 AM
Reactions: 
0 comments
sanah helwah untuk AKMAL SYAMIMI sahabatku di dunia dan insyaALLAH di akhirat jua
awak dah tuaaaa!!!
hehehe

"sebaik-baik antara kalian adalah yang panjang umurnya dan baik pula amalnya"

moga anda dan saya serta semua akan tergolong dalam golongan itu

sayang anda fillah lillah

akhirnya

Posted by Farhah at 7:23 AM
Reactions: 
2 comments
akhirnya
at last..

dramatik kan??errrr..poyo
heheh
falah dah ada intenet
alhamdulillah

tapi menakutkan jugak internet ni
bila dah ada
asyik nak bukak aje
selama ni boleh je hidup dengan x intenet
dan sekarang tiba2 menjadi satu kewajipan
jangan melalaikan sudah
aminnnnnn..heheh

Wednesday, May 11, 2011

sebulan satu posting??

Posted by Farhah at 9:13 PM
Reactions: 
1 comments
hahaha..agak sebulan satu posting
waaaaaa
nak tulis tapi xreti..wahahahaha

(this is 1 hour later..see..x reti menulis)

then sekarang makin x reti nak tulis apa
then teringat satu kali tu bapak sedara bukak blog ini
waaaa
blog ini sangat tidak mesra
jika dulu beliau gelakkan saya kerana mengutuk mak cik misi(certain people sempat read those post)
sekarang kaget bila tengok blog yang ini pulak
huhu

its different
kan????
banding dulu
tak tau la...
hmmmmm
 

Limau ais dan teh tawar Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop