Sunday, March 27, 2011

saya nak pindah

Posted by Farhah at 12:07 AM
Reactions: 
0 comments
minggu depan insyaAllah akan pindah ke rumah baru
awal sikit berbanding yang lain
tapi nak buat camne

dan sekarang semua tengah kalut nak mencari nama rumah(yes dear..we do name our house)
dan aku rasa tulah perasaan mak bapak time nak bagi nama anak
well..nama boleh tunjukkan who you are( in a way la)
walaupun dengan ayat2 cliche seperti
"apalah yang ada pada nama etc2"
tapi kan nak disebut selama-lama
jadi mesti la nak yang best dan maksudnya baik dan cantik
ye tak??
heheh

dan kami sekarang seperti ibu beranak satu
sibuk google nama2 cantik ni
any sugestion

ps: aku suggest falah=kejayaan,kemenangan..ok x??
hehehe..dan shida tengah obses dengan nama farouk
ann dan kak ain nak nama syahid
dan kami semua...
masih dalam dilema
ahhhhhhh...minggu depan dah pindah~~

Wednesday, March 23, 2011

Bingkai kehidupan

Posted by Farhah at 9:12 PM
Reactions: 
0 comments
saya sedang gian dengan lagu ini
sampai shida, 'si roomate shida' bosannn
haaaahahahah

Mengarungi samudera kehidupan
Kita ibarat para pengembara
Hidup ini adalah perjuangan
Tiada masa tuk berpangku tangan

Setiap tetes peluh dan darah
Tak akan sirna ditelan masa
Segores luka di jalan Allah 
'kan menjadi saksi pengorbanan

Reff :
Allahu ghaayatunaa
Ar-Rasuulu qudwatunaa
Al-Qur'aanu dusturunaa
Al-Jihadu sabiiluna
Al-Mautu fii sabilillah
Asma amaanina

Allah adalah tujuan kami
Rasulullah teladan kami
Al Qur'an pedoman hidup kami
Jihad adalah jalan juang kami
Mati di jalan Allah adalah cita-cita kami tertinggi


ye
ini bukan lagu hiburan(i should put that warning first)
hehe
but a nice change kalau nak compare dengan lagu nasyid aku-suka-kau-tapi-kita-tak-boleh-bercakap-and-whatsnot(maybe its not the exact lyric..but ithink it kinda sum it up..kan???)





Sunday, March 20, 2011

nulis2

Posted by Farhah at 10:26 PM
Reactions: 
1 comments
hahahah
dah lama x menulis
kesian blog ini
bersawang berdebu

theres been a lot of things going on lately
tapi dah x terungkap dengan kata2( chewah)
heheheh( bear in mind that's the excuse used to not write)
not that anyone is reading this anyway
heheh

x de la
terbaca draft yang tersimpan
after all the spring cleaning
hehehe
rindu la pulak nak tulis lagi

miss the old me
but this one is waaaaayyyyy better
alhamdulillah

hugs and kisses untuk zeqq
awak buat saya rindu awak sangat2
sedihhhhh!!!
 

Limau ais dan teh tawar Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop