Tuesday, August 3, 2010

ramadhan hampir menjelma

Posted by Farhah at 9:48 AM
Reactions: 
0 comments
ye..paah sibuk nak buat blog pasal puasa
memanglaaah..dah musimnya la kan.

emmm...tadi ternampak iklan di tv
ada tulis selamat berpuasa..
hahahaa....dah hampir benar nampaknya

bila dah keluar iklan segala bagai..maknanya
memang dah dekat la nak puasa
dari dulu sampai sekarang..aku sangat suka iklan bulan puasa dan raya
hahaha..mengumpul semangat..
sukaannyaaa tengok iklan petronas..hahahaaaa
selalunya cantik dan manis..ececeece


tapi kan..cepat sungguh
macam baru hari tu aje puasa dan raya..
tbe2 dah sampai kita di bulan yang mulia..hampirrr

Sunday, August 1, 2010

matang dan elegen

Posted by Farhah at 9:17 AM
Reactions: 
5 comments
ohh..tadi terjumpa fb seorang senior di scipp..maka apa lagi..guna la kepakaran mengoogle
ak mungkin bukan stalker berjaya macam maren dan mooley..tapi google tetap google
makanya harus la kan..heheh..tak la..

sebab ak kenal kakak itu..batch 99-03(batch senior kan?ke nama lain..lupa2)
tak ramai batch senior yang ak ingat..yelah..mereka jauh di blok sana..
entah apa kerasukan sisitem..pelajar form 1 kena duduk dengan form 1 saja
maka form 3 dan form 5 semua dok blok c dan d...masa ak form 1 tempat tu macam planet asing yang takut  nak dijejaki

haha..masa form 1..ak akan nampak para form 5 ini..sangat sangaaaaaat la matang..atau org kg ak pggl matured
gila la..nak banding ngan ktorang yang berhingus ni..
diorang nampak macam wanita bekerjaya *ceeewaahhhh..1 markah untuk penggunaan bahasa yang mantap
hahaha..sungguh la...x tipuuu...tapi bila senior dah diganti ngan fivers(betul kan???lupa laaaa)
dah x rasa sangat..nampak mereka sama saja..macam pelajar form five..hehe
makin lama makin tak terasa..mungkin sebab kami membesar bersama..makanya...tiada lagi kejutan..hahaha
yelah sangaaaaatt

dan bila osis ambil alih tampuk pemerintahan(muahahahahaah) di scipp
aku pandang rakan2 yang dah form five tu dan pikir
huhhh..kami ni x besar2..macam tu jugaaa..
ada lagi kah murid form 1 yang memandang batch kami..terkedu lalu berkata
matang dan elegen sungguh seniorku ini
 hahaha..tapi xpe...osis alwayssss yang terbaeeekkk..x kan ditukar ganti
tapi ada beza sebenarnya

tahukah anda??

1) mooley memakai tudung labuh di awal pembabitannya di scipp..hahah..dan saban hari ia mengecil ke saiz        normal
2)rata2 kami memakai tudung dilipat bulat dan kemas..tengok la gambar lama..gamba maren ke..bulat macam misi..hahaha..dan saban hari ia akan semakin meruncing muncungnya..
3)aku sangat kurus sahaja semasa form 1 dahulu(ahhhh..masa yang indah)..no komen
4)kami boleh bangun seawal jam 4 pagi..dan saban hari menjadi semakin lewat sehingga tahap ada kawan ni bangun pukul 8 di hari persekolahan

tapi bila aku pandang kembali rakan-rakanku..mereka masih orang yang sama..mereka rakan terbaik yang aku ada!!
 

Limau ais dan teh tawar Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop